Tips för att alltid kunna laga en sund och snabb middag

Tips för att alltid kunna laga en sund och snabb middag

Att laga en snabb middag som både blir god och sund är en konstform.


I den här artikeln delar vi på Linas Matkasse med oss av ett antal tips som underlättar din matlagning, utan att vare sig smak eller näringsinnehåll behöver stryka på foten.


Linas Express matkasse - klart på 20 min!


 Färska och lokala råvaror av hög kvalité
 Sunda och inspirerande recept skapade av våra kockar
 Noggrant planerade recept för minimalt matsvinn


TILL ERBJUDANDET >


Tips 1: Ha alltid bra basvaror hemma

Att alltid ha bra basvaror hemma är det bästa tipset om du ofta hamnar i en sits där du behöver laga middag på lite kortare tid.


Kolhydrater i form av fullkornspasta, råris eller bulgur har lång hållbarhet och är en bra grund i enklare middag. Det är en bra idé att alltid ha ett antal förpackningar i reserv.


Fullkornsprodukter och råris tar visserligen något längre att tillaga än vitt ris eller snabbare pastasorter - men du håller dig mätt längre och kroppen mår på det stora hela bättre av den typen av långsamma kolhydrater du hittar i dessa produkter.


Tips 2: Grönsaker går fort att laga (och är nyttiga)

Grönsaker är relativt billigt och många har dessutom lång hållbarhet. Se därför till att ha bra grönsaker hemma.


Den finns många fördelar med att laga mat med bra grönsaker. Inte minst om ditt mål är att laga en sund och snabb middag.


Har du till exempel morötter, broccoli och kål hemma kan du blanda dem i pastan alldeles innan du häller av vattnet, eftersom de knappt kräver någon koktid.


En enkel sallad går också snabbt att svänga ihop och kan göra så att en måltid blir färgstark och spännande. Blanda din sallad med bönor, råris och tonfisk och du har en snabb, god och näringsrik måltid på bara några minuter.


Tips 3: Gör storkok - matlådorna tinar du både enkelt och snabbt

Om du i vanliga fall tycker om att laga mat, men känner att tiden inte räcker till i vardagen, är ett tips att göra storkok.


Någon eller ett par gånger i månaden spenderar du några timmar i köket och lagar större mängder god mat, som du helt enkelt portionerar och fryser in.


Matlådorna tinar du sedan i ugnen eller mikron.