Så funkar Linas Matkasse

Skräddarsy din matkasse, hoppa över leveranser och pausa ditt abonnemang – när du vill!

Veckans middagar direkt hem till dörren

Linas Matkasse är en prenumerationstjänst helt utan bindningstid. Beställ matkassen som passar just dig och en prenumeration startar automatiskt.

icon

1. Välj dina middagar

Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 recept varje vecka eller en av våra färdigplanerade matkassar.

levereras icon

2. Leverans hem till dig

Få hem veckans middagar med färska och lokala råvaror direkt hem till dörren!

icon

3. Njut av god och sund mat

Alla recept är framtagna av våra kockar som noggrant näringsberäknar och planerar för minimalt matsvinn.

Hur väljer jag middagar?

meals

Välj matkassen som funkar bäst för just dig och din familj. I nästa steg kan du skräddarsy din matkasse och välja bland 80 olika rätter och få hem just dina favoriträtter.

Vi har ett brett utbud av middagar och så även laktosfria samt glutenfria alternativ. Du hittar dessa rätter under kategorierna Laktosfri och Utan gluten när du väljer middagar.

Ja, du kan komplettera din leverans med varor till frukost, mellis och skafferi. Du hittar dessa varor när du valt middagar.

Vad finns i matkassen?

image

Vi levererar lokala, färska och goda råvaror av hög kvalité. Vi levererar alltid svensk kyckling, kalkon och kött (med undantag endast för regionsspecifika delikatesser som till exempel prosciutto). Vi levererar aldrig rödlistad fisk. Färska grönsaker får stort utrymme i våra kassar och vi väljer säsongsanpassade svenska grönsaker när det finns. Läs mer om innehållet i våra matkassar här.

Recepten är framtagna av vårt menyteam som består av flera utbildade kockar, nutritionister och måltidsekologer. De näringsberkäknar samt justerar samtliga recept utifrån de nordiska näringsrekommendationerna samt planerar varje recept noggrant för minimalt matsvinn.

I din matkasse får du med ett menyblad där vi bjuder på inspiration och tips på goda rätter från våra aktuella mat-teman. Dessutom har vi återkommande spännande kocksamarbeten med välkända och omtyckta matprofiler som tar fram ett antal unika rätter för våra kunder som du enkelt kan klicka hem när du skräddarsyr din veckomeny.

Hur fungerar leveransen?

matkassar

Vi levererar olika dagar och tider beroende på var i landet du bor. Du hittar våra leveranstider för just din adress här.

Är du inte hemma placeras matkassen utanför din dörr och ett sms skickas till dig med information om att leveransen skett och ansvaret för kassen övergår därmed till dig. Läs mer under Vanliga frågor och svar längre ner på sidan.

Vi levererar runt om i hela landet. Vill du veta om Linas Matkasse levererar just till ditt område? Skriv in ditt postnummer här.

Hur gör jag för att bli kund?

När du beställer en matkasse startar du en löpande prenumeration, utan bindningstid. Du kan när som helst byta matkasse, rätter, pausa eller avboka en leverans senast tisdagen innan din leverans sker.

icon

Upptäck ett godare liv

Prova Sveriges populäraste matkasse redan idag!

Vanliga frågor och svar

Vad roligt att du vill bli kund hos oss! Det gör du genom att välja den kasse som passar bäst hemma hos dig och klicka på beställ. Därefter fullföljer du registreringen. Efter din beställning skickas ett bekräftelsemejl till dig. Vid registrering har du startat en löpande prenumeration hos oss. Genom att logga in på Mina sidor kan du enkelt avboka enstaka leveranser, eller pausa din prenumeration för ett lite längre uppehåll. Observera att eventuella justeringar måste göras senast tisdagen innan din leverans.

Vi har ingen bindningstid på någon av våra kassar. Däremot är det alltid 5-6 dagars framförhållning vid alla typer av förändringar, gäller såväl bokningar som avbokningar. Med hjälp av en god framförhållning kan vi skapa säkrare prognoser för våra beställningar vilket bidrar till ett minskat matsvinn. När du registrerar dig startas en löpande prenumeration, men du kan själv logga in på Mina sidor på linasmatkasse.se och avboka enskilda kassar eller kontakta oss för att inaktivera ditt konto.

Våra matkassar går att få levererade varje eller varannan vecka, mellan 16.00–22.00 söndag eller mellan 17.00–22.00 måndag beroende på var i landet du bor och vilken matkasse du önskar. Vid registrering får du välja vilket startdatum som passar bäst. På dagen för din leverans kan du logga in på Mina sidor för att se en mer specifik leveranstid.

Vi levererar våra matkassar runtom i hela landet, skriv in ditt postnummer här för att se om vi levererar till just ditt område. Vi levererar bland annat till:

Vi erbjuder stora möjligheter att anpassa din egen matkasse utifrån preferenser och specialkost. Du har bland annat möjlighet att skräddarsy en glutenfri matkasse samt en laktosfri matkasse.

Vid transport av våra matkassar packas kyl- och torrvaror för sig. Kylvarorna packas i en separat del av lådan för att säkerställa att varorna håller rätt temperatur under leveransen. Vi gör även kontinuerliga stickprov för att säkerställa att varorna förvaras i rätt temperatur under hela leveranskedjan. Dessa stickprov görs med bland annat en temperaturlogg som placeras i lådan till slumpvis utvalda kunder.

När kassen levereras till dig som kund ringer budföretagets chaufför på dörrklockan/porttelefonen om sådan finns. Är du inte hemma placeras matkassen utanför din dörr och ett sms skickas till dig med information om att leveransen skett och ansvaret för kassen övergår därmed till dig. Vid dålig väderlek kan du med fördel ställa ut en plast- eller fryslåda med lock som förvaring och skydd.

Det är viktigt att du är anträffbar på telefon vid tiden för leverans. Om chauffören stöter på förhinder vid leverans blir du kontaktad av chauffören. Bor du i lägenhet och chauffören varken kommer in genom porten eller kommer i kontakt med dig returneras samt debiteras matkassen. I annat fall ställs den utanför din dörr.

Du kan pausa flera eller avsluta alla leveranser via Mitt konto på hemsidan. Om du vill ta bort ditt konto hos oss ber vi dig kontakta oss via mejl (kundservice@linasmatkasse.se) eller telefon (08-525 024 73).