Våra artiklar

Smak av Japan med Frida Ronge

Vill du utforska det japanska köket tillsammans med en riktig mästerkock? Då ska du testa 5 rätter av kocken och matkreatören Frida Ronge.


Enkel festmat som imponerar på gästerna

Upptäck idéer för enkel festmat som passar perfekt när du vill skapa en minnesvärd kväll för många. Inspireras av recept och tips för smakrika, färgstarka och spännande rätter.


Hur förvarar man äpplen?

Lär dig hur man förvarar sina äpplen bäst med några enkla tips från Linas Matkasse! Vi ger dig informationen du behöver för att hålla dina favoritfrukter färska längre.


Frys dina rabarber - njut året om

Rabarber är en av våra mest älskade grönsaker, inte minst i maj–juni som är skördetid. Men hur förvarar man rabarber bäst? Linas Matkasse visar dig hur!


Linas guide till gochujang

Gochujang är en nyckel till det koreanska köket. Men vad är det? Hur används det och vad karakteriser dess unika smakprofil? Det får du veta i den här artikeln!


Linas guide till kimchi

Stark, syrlig och med flera lager av spännande smaker. Så känner vi kimchi – en fermenterad specialitet som har kallats Koreas signaturrätt.


One pot pasta – Linas Matkasse

Njut av smakrika rätter utan att diska flera kastruller. Här har vi samlat sex enkla one pot pasta-recept som sparar tid och gör vardagen lite enklare.


Hur länge håller potatis i kylen?

Vet du hur potatis bör förvaras? På Linas Matkasse tipsar vi om hur du förvarar potatis på rätt sätt för att undvika att potatisen blir dålig.


Hur förvarar man vitlök?

Kylskåpet, frysen eller köksbänken? Så förvarar du vitlök bäst. Vi ger dig fem enkla tips hur du håller vitlöken färsk.


Kan man frysa ost?

Mögelost, hårdost eller mjukost – vilka ostar kan man egentligen frysa? Läs guiden hos oss om vad som gäller för olika ostar.


3 proffstips av Phillipe Cohen

Möt krögaren och matprofilen Phillipe Cohen! I tre enkla tips får du veta hur du vässar dina matlagningsskills – och gör pastan till en tiopoängare!


3 grilltips för mer variation i sommar

Tryter inspirationen i sommarvärmen? Då är du inte ensam, närmare 50% av svenskarna uppger att de varvar samma rätter om och om igen under sommaren. Vi ger dig 3 snabba tips på hur du kan förgylla middagsbordet med smarriga och sommardoftande grillfavoriter.


Filip Poon tipsar: Så hittar du inspiration i köket

Har du svårt att hitta matinspiration i vardagen? Har du varken tid eller lust är det lätt att hamna i samma gamla vanor. Men hur kan man få igång inspirationen och matglädjen i köket? Vi har pratat med Filip Poon, en av Sveriges mest uppskattade matprofiler, som ger oss tips.


Så kommer du igång med att äta mer växtbaserat

Att det är bra för både kropp och miljö att äta mer grönt i vardagen har nog inte undgått någon, men vad har det för fördelar egentligen att äta mer växtbaserat och hur kommer man igång med nya vanor i köket? Vi har pratat med Siri Åkerlind, receptkreatör på Linas Matkasse, som ger oss 3 tips.


Så fick småbarnspappan mer tid med barnen

Svårt att få ihop vardagspusslet? Då är du inte ensam. Kristian Tronsson, 41, är en av många som i vanliga fall skulle behöva kämpa för att få ihop tiden som krävs för att få tid att umgås med sina tre barn.


zenias tips

Zeina Mourtada, känd för bland annat en av Sveriges största matbloggar Zeinas Kitchen, sina fyra kokböcker och framträdanden i Nyhetsmorgon i TV4, om hur man får barnen att känna matglädje och fördelarna med matkasse.


Mer tid i vardagen

Svårt att få ihop vardagspusslet? Då är du inte ensam. Kristian Tronsson, 41, är en av många som i vanliga fall skulle behöva kämpa för att få ihop tiden som krävs för att få tid att umgås med sina tre barn. Men familjen har lyckats parera dessa vardagshinder med hjälp av Linas Matkasse.