Så ordnar du en snabb middag

Vem vill inte kunna laga en snabb middag som smakar bra och som man dessutom är nöjd med? Här ger vi på Linas Matkasse dig några matnyttiga tips.


En snabblagad middag kan vara en måltid som blir klar på tio minuter, om du har förberett den. Det kan också vara en måltid som lagas från scratch, på kortast möjliga tid.


Håll nere antalet ingredienser


Ett grundtips är att en snabblagad middag inte bör ha för många ingredienser.


Kolla igenom dina favoritrecept och se om något kan uteslutas utan att måltiden smakar sämre för det. När du väl har några minimalistiska recept som alla i familjen gillar är det bara att se till så att ni alltid har de ingredienser som krävs för att laga rätterna hemma.


Att laga en snabb middag handlar mycket om att ha lagat den förut, så att momenten sitter i ryggmärgen. När man har en grund att utgå från är det också lättare att variera sig.


Linas Express matkasse - klart på 20 min!


 Färska och lokala råvaror av hög kvalité
 Sunda och inspirerande recept skapade av våra kockar
 Noggrant planerade recept för minimalt matsvinn


TILL ERBJUDANDET >


Snabb mat med inspiration från Italien

I Napoli, pizzans hemstad, är pizza en extremt snabb middag. Degen måste förstås vara färdigjäst då, och all topping redo. Pizzan ska nämligen inte gräddas längre än några minuter i ugnen, fast då krävs det en ugn som kommer upp 400 °C. Och då talar vi om vedspis eller speciella pizzaugnar.


Men det finns en smart genväg, och det är att baka pizzan på en het pizzasten på en grill med en kåpa du kan fälla ner för att bevara värmen.


Om vi håller oss kvar i Italien men går till mer praktiska maträtter så är det svårt att förbise pasta för en snabb middag. De flesta måltider i Sverige baseras på ris, potatis eller pasta. Och pasta går helt enkelt fortast att laga.


Dessutom är det väldigt enkelt att lägga till bara några få råvaror och få en fantastisk rätt. Att hacka ner salladslök och färska örter när du hällt av vattnet och lagt en klick smör i den heta pastan ger dig en god måltid. Särskilt om du dessutom har en bit pecorino eller någon annan smakrik ost till hands.


Ägg är näringsrik snabbmat

Ägg är en fantastisk råvara för dig som alltid vill kunna laga en snabb middag. Ägg är billig mat med mycket högt näringsinnehåll. Dessutom kan du variera dig väldigt mycket med ägg som basingrediens.


En fransk bondomelett är en helt annan måltid än crepes. Har du rester över kan du med hjälp av en äggstanning göra en god gratäng.


Hårdkokta ägg, kall potatis och majonnäs blir en mycket god och matig sallad.


Rårakor är snabba och enkla att variera


Och när vi ändå är inne på potatis kan det vara läge att tipsa dig som vill laga en snabb middag om rårakor. Alltså riven, råstekt, potatis. För att lyckas riktigt bra med rårakor är det viktigt att pressa ur vattnet innan man lägger potatisen i pannan, annars blir de inte lika frasiga.


Fler matnyttiga tips på samma tema

 • enkel middag
 • enkel middag att bjuda på
 • enkel lyxig middag
 • snabb enkel kvällsmat
 • enkel middag till barn
 • snabb middag
 • snabblagad middag till många
 • snabb vegetarisk mat
 • snabb lördagsmiddag
 • nyttig snabb middag
 • snabba middagstips