Pecorinorisotto med rostade tomater, rucoladressing och lufttorkad skinka

Ingredienser

  • Gul lök
  • Lufttorkad skinka
  • Risottoris
  • Riven pecorino
  • Rucola
  • Tomater
  • Vitlöksklyftor
  • Honung (H)
  • Kycklingbuljong (H)
  • Olivolja (H)
  • Olja (H)
  • Salt (H)
  • Socker (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Vatten (H)
  • Vitvinsvinäger (H)

Energiinnehåll

645 kcal/port.

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera 4 tomater och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och 1 tsk honung. Krydda med 2 krm salt och tillaga i övre delen av ugnen 12-15 min.
  3. Koka upp 1 l vatten med 2 tärning kycklingbuljong och 1 msk vitvinsvinäger.
  4. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs all lök och 300 g risottoris i lite olja i en rymlig kastrull. Sänk till låg medelvärme.
  5. Späd riset med varm buljong, lite i taget. När det kokat in, rör ner mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut, ca 20 min.
  6. Rucoladressing: lägg 1/3 förp rucola, 1/2 dl vatten, 1/2 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk socker, 1 krm salt, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 1/2 msk olja i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät dressing.
  7. Vänd ner 1 påse riven pecorino i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Ringla rucoladressing över pecorinorisotton och servera med ugnsrostade tomater och 1 förp lufttorkad skinka.