Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Snackgurka
1 st
Rött äpple
½ st
Bladpersilja
20 g
Kycklinggryta
Rött äpple
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 643 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär snackgurka i stavar. Klyfta halva äpplet och tärna resten. Grovhacka bladpersilja. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar.
- Kycklinggryta: Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Servera kycklinggryta med nykokt bulgur, gurkstavar, äppelklyftor och persilja.