Kycklinggryta med äpple och dragon
20-30

Kycklinggryta med äpple och dragon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Snackgurka
1 st
Rött äpple
½ st
Bladpersilja
20 g

Kycklinggryta

Rött äpple
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 643 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär snackgurka i stavar. Klyfta halva äpplet och tärna resten. Grovhacka bladpersilja. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. 
  3. Kycklinggryta: Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Servera kycklinggryta med nykokt bulgur, gurkstavar, äppelklyftor och persilja.