15-20
Salsicciaburgare med tomat, ruccola, rostad paprikadressing och krispig kålsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- mjölk
- neutral olja
Krispig vitkålssallad
Strimlad vitkål
250 g
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Rostad paprikadressing
Ajvar relish
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Salsicciaburgare
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Salt
½ krm
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Neutral olja
Tillbehör
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 556 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Krispig vitkålssallad: Lägg strimlad vitkål i en bunke. Tillsätt persillade, vitvinsvinäger och lite olivolja. Blanda ihop väl.
- Rostad paprikadressing: Blanda matyoghurt, ajvar relish och salt i en liten skål.
- Salsicciaburgare: Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 burgare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciaburgare på medelvärme ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Tillbehör: Skiva tomat och rödlök. Värm hamburgerbröden snabbt i stekpannan.
- Fyll hamburgerbröden med rostad paprikadressing, ruccola, salsicciaburgare, tomat och rödlök. Servera med krispig vitkålssallad.