Salsicciaburgare med tomat, ruccola, rostad paprikadressing och krispig kålsallad
15-20

Salsicciaburgare med tomat, ruccola, rostad paprikadressing och krispig kålsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • mjölk
  • neutral olja

Krispig vitkålssallad

Strimlad vitkål
250 g
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja

Rostad paprikadressing

Ajvar relish
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm

Salsicciaburgare

Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Salt
½ krm
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Neutral olja

Tillbehör

Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 556 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Krispig vitkålssallad: Lägg strimlad vitkål i en bunke. Tillsätt persillade, vitvinsvinäger och lite olivolja. Blanda ihop väl.
  2. Rostad paprikadressing: Blanda matyoghurt, ajvar relish och salt i en liten skål.
  3. Salsicciaburgare: Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 burgare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciaburgare på medelvärme ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta. 
  4. Tillbehör: Skiva tomat och rödlök. Värm hamburgerbröden snabbt i stekpannan.
  5. Fyll hamburgerbröden med rostad paprikadressing, ruccola, salsicciaburgare, tomat och rödlök. Servera med krispig vitkålssallad.