Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Grillad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Cheesburgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cheddarost (Mjölk)
75 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ranchdressing
Gräslök
10 g
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönsaker
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Cosmopolitansallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 808 kcal
- Fett 42 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock.
- Om du vill grilla, tänd grillen! Se steg 8 för alternativ.
- Grillad sötpotatis: Klyfta sötpotatis och lägg i en bunke. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Grilla klyftorna på direkt värme ca 3 min per sida. Grilla vidare ca 15 minuter på indirekt värme (se tips!).
- Cheeseburgare: Forma nötfärs till 2 burgare. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla ca 2 min per sida på direkt värme. Lägg över på indirekt värme och fördela riven cheddarost på varje burgare. Grilla på indirekt värme ytterligare ca 8 min, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och osten har smält.
- Ranchdressing: Finstrimla gräslök och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Grönsaker: Skiva rödlök och tomat tunt. Plocka bladen från cosmopolitansallad. Lägg upp allt på ett fat.
- Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen.
- Fyll hamburgerbröden med grönsaker, cheesburgare och lite ranchdressing. Servera med grillad sötpotatis.
- Alternativ till grillen: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 200°C vanlig. Baka sötpotatisen ca 18 min. Hetta upp neutral olja i en grill- eller stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg på osten de sista minuterna.