American cheeseburger med ranchdressing och grillad sötpotatis
30-40

American cheeseburger med ranchdressing och grillad sötpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Grillad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Cheesburgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cheddarost (Mjölk)
75 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st

Ranchdressing

Gräslök
10 g
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Grönsaker

Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Cosmopolitansallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 808 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock.

  1. Om du vill grilla, tänd grillen! Se steg 8 för alternativ.
  2. Grillad sötpotatis: Klyfta sötpotatis och lägg i en bunke. Blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Grilla klyftorna på direkt värme ca 3 min per sida. Grilla vidare ca 15 minuter på indirekt värme (se tips!).
  3. Cheeseburgare: Forma nötfärs till 2 burgare. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla ca 2 min per sida på direkt värme. Lägg över på indirekt värme och fördela riven cheddarost på varje burgare. Grilla på indirekt värme ytterligare ca 8 min, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och osten har smält. 
  4. Ranchdressing: Finstrimla gräslök och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Grönsaker: Skiva rödlök och tomat tunt. Plocka bladen från cosmopolitansallad. Lägg upp allt på ett fat.
  6. Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen. 
  7. Fyll hamburgerbröden med grönsaker, cheesburgare och lite ranchdressing. Servera med grillad sötpotatis.
  8. Alternativ till grillen: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 200°C vanlig. Baka sötpotatisen ca 18 min. Hetta upp neutral olja i en grill- eller stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg på osten de sista minuterna.