30-40
Vegetariskt
Mezze maniche med rostad paprikasås, parmesan, mandel och vitlöksstekt aubergine
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Rostad paprikasås
Röd paprika
2 st
Olivolja
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Aubergine- och mandeltopping
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Mandelspån (Mandel)
25 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 748 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
- Förberedelser, rostad paprikasås: Dela röd paprika och ta bort innanmätet. Lägg paprikan på en ugnsplåt med skinnsidan upp. Smörj in med lite olivolja och rosta ca 20 min i mitten av ugnen, tills paprikan har fått färg.
- Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Aubergine- och mandeltopping: Tärna aubergine. Krydda med salt direkt på skärbrädan. Låt auberginen ligga och dra ca 5 min. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett fat. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek den saltade auberginen och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med lite nymald svartpeppar. Blanda ihop stekt aubergine, rostad mandel och bladpersilja.
- Rostad paprikasås: Lägg den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, riven parmesan, rödvinsvinäger, chili flakes och salt till mixerbunken. Mixa slät med stavmixer.
- Blanda nykokt pasta med rostad paprikasås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera pastan toppad med auberginetopping och riven parmesan.