Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade
30-40
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung

Dillstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
½ msk

Äppelremoulade

Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm

Till servering

Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
  3. Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
  4. Äppelremoulade: Blanda ned äpple, minifraiche, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dillen.
  5. Dillstekt torsk: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan. 
  6. Skiva snackgurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulad och gurka.