Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- smör
- vitvinsvinäger
- flytande honung
Dillstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Äppelremoulade
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Till servering
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
- Äppelremoulade: Blanda ned äpple, minifraiche, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dillen.
- Dillstekt torsk: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
- Skiva snackgurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulad och gurka.