Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado och rostade sesamfrön
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado och rostade sesamfrön

3.78 (232)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
  • olja
Salladskål
150 g
Morot
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Olja
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Jasminris
125 g
Avokado
1 st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Strimla salladskål. Grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, socker, sambal oelek, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander. 
Skiva avokado tunt. Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med rostade sesamfrön (se tips!), salladslök och koriander. Servera med chiliketchup! 
Smaklig måltid!