Krämig fransk kycklinggryta med dijonsenap, dragon och spenat
15-20

Krämig fransk kycklinggryta med dijonsenap, dragon och spenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Babyspenat
30 g

Fransk kycklinggryta

Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 566 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Klyfta gul lök, skär zucchini i tärningar och halvera kycklinginnerfilé. 
  3. Fransk kycklinggryta: Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt lök, zucchini och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner vispgrädde och dijonsenap. Låta sjuda ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
  4. Blanda ner spenat i grytan och servera med bulgur.