Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
- sambal oelek
- salt
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- vetemjöl
Sesamstekt fläskkotlett
Ingefära
½ bit
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 ½ tsk
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
Rödkålsslaw
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Rödkål
250 g
Rostad lök
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Neutral olja
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sesamstekt fläskkotlett: Finriv ingefära. Lägg i en bunke och blanda med japansk soja, pressad vitlök och socker. Skär fläskkotlett i mindre bitar och blanda ner i sojamarinaden. Låt marinera ca 10 min.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
- Rödkålsslaw: Finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig skål och blanda med sambal oelek, salt, vitvinsvinäger, flytande honung och matyoghurt. Finstrimla rödkål och blanda ner i skålen.
- Rostad lök: Grovhacka bananschalottenlök. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå 5 min. Blanda ner vetemjöl. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken frasig. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Sesamstekt fläskkotlett: Stek den marinerade fläskkotletten (inklusive marinad) i en stekpanna med lite neutral olja. Stek tills marinaden kokat bort och köttet börjar bli karamelliserat, ca 6 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över hälften av sesamfröna.
- Klyfta lime. Servera sesamstekt fläskkotlett med jasminris, rödkålsslaw, rostad lök och lime. Toppa med resten av sesamfröna.