25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Wokade grönsaker med tofu, risnudlar och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
Marinerad tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Socker
1 msk
Neutral olja
Wok
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 msk
Till servering
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 566 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
- Marinerad tofu: Torka tofun torr med lite hushållspapper och skär i strimlor. Blanda japansk soja och socker i en bunke och rör om tills sockret löst sig.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun ca 5 min, tills den fått yta och fin färg. Vänd ner i skålen med sojamarinad och spara pannan.
- Wok: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika. Skala och finstrimla ingefära. Skiva röd chili och vitlök tunt.
- Hetta upp neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt tofun och sojamarinaden till pannan och låt allt bli varmt. Blanda woken med nudlar direkt i pannan eller på ett serveringsfat.
- Klyfta lime och grovhacka koriander. Strimla salladslöken.
- Toppa woken med koriander och salladslök, servera med limeklyftor.