15-20
Laktosfri
Utan gluten
Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Citron
½ st
Gurksallad
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Smörstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 536 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och halvera rädisor. Finstrimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, pressad citronsaft och salt.
- Smörstekt torsk: Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Klyfta resten av den använda citronen. Servera nystekt torsk med färskpotatis, gurksallad, remouladesås och citronklyfta.