Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter
30-40
Laktosfri

Dan dan rice bowl med salladslök och sötsyrliga morötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • sambal oelek

Morotssallad

Morot
2 st
Lime
½ st
Socker
½ tsk
Salt

Dan dan stir fry

Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Neutral olja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
½ dl
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 600 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och grovriv morötter. Kvarta champinjoner. Skär hälften av salladslöken i stavar. Strimla resten av salladslöken (spara till servering). 
  3. Morotssallad: Blanda pressad limesaft, socker och lite salt i en skål. Vänd ner rivna morötter.
  4. Dan dan stir fry: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek champinjoner på hög värme ca 3 min. Tillsätt blandfärs och stek ytterligare ca 5 min, tills färsen fått ordentligt med färg. 
  5. Sänk till medelvärme. Rör ner salladslöksstavar, kinesisk soja, malen ingefära, pressad vitlök, vitvinsvinäger, vatten, sambal oelek, socker och lite salt. Fräs ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
  6. Servera dan dan stir fry med jasminris och morotssallad. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön (se tips!).