20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Krämig curry med rostad mandel och äpple
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- tomatpuré
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
Curry
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Chili flakes
2 krm
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2½ dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Till servering
Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Grönt äpple
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 630 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
- Curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes, curry och garam masala ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, coconut cream, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna, till de har fått fin färg.
- Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry med rostad mandel och äpple. Servera med nykokt basmatiris.