25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Chinese tofu med salladslök, jasminris och sesamwokade grönsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
Till servering
Jasminris
125 g
Salladslök
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chinese tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
2 förp
Sesamwokade grönsaker
Pak choy
1 förp
Champinjoner
125 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 743 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål. Finstrimla den övre gröna delen på salladslöken och skär den nedre vita delen i cm-stora bitar. Lägg i separata skålar. Halvera champinjoner och skär pak choy i mindre bitar.
- Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka pak choy ca ½ min, häll av och spola i kallt vatten.
- Chinese tofu: Skär tofu i kuber (ca 2x2 cm). Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade tofubitarna runt om tills de känns frasiga. Låt rinna av på lite hushållspapper. Torka ur den använda stekpannan. Tillsätt kinesisk wok- och dippsås och låt koka upp. Blanda ner den stekta tofun och blanda runt.
- Sesamwokade grönsaker: Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt pak choy och de cm-stora salladslökbitarna, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite chili flakes.
- Strö finstrimlad salladslök och rostade sesamfrön över tofun. Servera med sesamwokade grönsaker och jasminris.