Röd currygryta med kyckling och sötpotatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
Röd currygryta
Sötpotatis
½ st
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Röd currygryta: Skala och tärna sötpotatis i mindre bitar, ca 1x1 cm. Vispa ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
- Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Röd currygryta: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen.
- Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.