Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
Tacoplåt
Majs
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
2 krm
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Mangosallad
Mango
1 st
Limesaft
½ st
Mixsallad
30 g
Tomat
1 st
Limeyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Limeskal
1 st
Salt
1 krm
Till servering
Limeklyftor
½ st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 611 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna innan servering!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Skala och skiva mango. Tärna tomat. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet.
- Tacoplåt: Lägg svarta bönor och majs på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, Linas tre kryddor och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills allt fått fin färg.
- Mangosallad: Blanda mango, tomat, mixsallad och pressad limesaft i en bunke. Det går också bra att servera allt var för sig.
- Limeyoghurt: Blanda matyoghurt, limeskal och salt i en skål.
- Klyfta resten av limen. Toppa tacoplåt med fetaost. Servera med mangosallad, limeyoghurt, tortillabröd (se tips!) och limeklyfta.