Linguine med rostad kronärtskocka och valnötter
25-35
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Linguine med rostad kronärtskocka och valnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Kronärtskocka

Kronärtskockor
1 burk
Citron
½ st
Oregano
10 g
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Salt

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Valnötter (Valnötter)
15 g
Babyspenat
65 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Häll av och skär kronärtskockorna i mindre bitar. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Plocka oregano. 
  3. Kronärtskocka: Lägg kronärtskockor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med pressad vitlök, rivet skal från halva citronen, oreganoblad, chili flakes (efter egen smak), olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min, tills det fått fin färg.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka valnötter.
  5. Häll tillbaka den avhällda pastan i pastakastrullen och blanda med kronärtskockorna. Rör ner babyspenaten och låt sjunka ihop. 
  6. Dra isär mozzarellan i mindre bitar och blanda ner tillsammans med valnötterna. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera linguine med rostad kronärtskocka och valnötter i djupa tallrikar.