Gräddig spenatpasta med nötfärs och dragon
20-30

Gräddig spenatpasta med nötfärs och dragon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek
  • mjölk
  • kycklingbuljong

Spenat- och nötfärspasta

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sambal oelek
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
2 tsk
Babyspenat
65 g

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 735 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelse: Skala och tärna morot smått. Finhacka gul lök och vitlök. 
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  4. Spenat- och nötfärspasta: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, salt och nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min. Rör ner sambal oelek, mjölk, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka ihop ca 3 min.
  5. Häll av pastan men spara lite pastavatten när du häller av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner babyspenat och pastasåsen. Rör tills all spenat mjuknat. Späd eventuellt med lite pastavatten om pastan känns torr. Servera direkt.