Ugnsrostad sötpotatis och kikärtor med getost och cashewnötter
35-45
Utan gluten
Vegetariskt

Ugnsrostad sötpotatis och kikärtor med getost och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt

Bakad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g

Cashewnötsdressing

Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Grönsallad

Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg med skalet upp på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. 
  3. Häll av och skölj kikärtor. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Strö ut kikärtor på ugnsplåten med sötpotatisen. Rosta allt mitten i ugnen ca 25 min, tills potatisen mjuknat något.
  4. Cashewnötsdressing: Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
  5. Bakad sötpotatis: Om kikärtorna börjar poppa i ugnen, ta ut dom. Vänd på sötpotatisen och kryssa snittytan. Smula över gestost. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min. 
  6. Grönsallad: Skiva rödlök tunt. Skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
  7. Servera bakad sötpotatis med cashewnötsdressing och grönsallad. Toppa med rostade kikärtor.