35-45
Utan gluten
Vegetariskt
Ugnsrostad sötpotatis och kikärtor med getost och cashewnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- vitlök
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Bakad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Cashewnötsdressing
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönsallad
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 725 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg med skalet upp på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Häll av och skölj kikärtor. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Strö ut kikärtor på ugnsplåten med sötpotatisen. Rosta allt mitten i ugnen ca 25 min, tills potatisen mjuknat något.
- Cashewnötsdressing: Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Bakad sötpotatis: Om kikärtorna börjar poppa i ugnen, ta ut dom. Vänd på sötpotatisen och kryssa snittytan. Smula över gestost. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min.
- Grönsallad: Skiva rödlök tunt. Skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
- Servera bakad sötpotatis med cashewnötsdressing och grönsallad. Toppa med rostade kikärtor.