Belugabolognese med spaghetti
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Belugabolognese med spaghetti

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • vitlök
  • grönsaksbuljong
  • salt

Belugabolognese

Belugalinser
1 dl
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Neutral olja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Rött matlagningsvin (Svaveldioxid)
½ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
1 tsk
Lagerblad
1 st
Chili flakes
Salt

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Cocktailtomater
250 g
Timjan
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
  2. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten och spara till punkt 5.
  3. Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och grovriv morot. Finriv parmesanost. 
  4. Belugabolognese: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs gul lök och tomatpuré ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök och rött matlagningsvin. Låt koka ca 2 min, tills ca hälften av vätskan kokat in. 
  5. Tillsätt krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano och lagerblad. Koka upp och sjud ca 20 min. Blanda ner rivna morötter och kokta linser. Smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
  6. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  7. Toppa belugabolognesen med riven parmesan och färsk timjan. Servera med spaghetti och cocktailtomater.