Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
Wok
Bananschalottenlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Morotsjulienne
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Till servering
Broccoli
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 696 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök. Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
- Wok: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs hackad ingefära, vitlök och chili, fläskfärs och lök ca 4 min. Tillsätt morotsjulienne och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillsätt japansk soja, flytande honung, vitvinsvinäger, avhällda nudlar och broccoli till stekpannan. Blanda väl och smaka av med lite salt. Toppa med koriander och chili flakes.