30-40
Laktosfri
Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
- socker
- balsamvinäger
- flingsalt
Salviastekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsås
Olivolja
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Salt
Tomatsallad
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 545 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
- Salviastekt fläskkotlett: Krydda fläskkotlett runt om med salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
- Tomatsås: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min.
- Tomatsallad: Klyfta tomat och lägg i en salladsskål. Blanda med ruccola, balsamvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
- Lägg stekt fläskkotlett i stekpannan med tomatsåsen. Låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av såsen med lite salt.
- Servera salviastekt fläskkotlett i tomatsås med tomatsallad, bulgur och citronklyfta. Toppa med lite citronskal.