Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- ättiksprit (12%)
- vatten
Till servering
Småpotatis
450 g
Pressgurka
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
¾ krm
Gurka
1 st
Dillyoghurt
Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Inkokt lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Ättiksprit (12%)
½ dl
Salt
2 tsk
Vatten
7 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 530 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pressgurka: Blanda socker, vitvinsvinäger och salt i en bunke. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Blanda ner gurkan i bunken och ställ åt sidan till servering.
- Dillyoghurt: Plocka dillvippor från dillen. Spara stjälkarna till den inkokta laxen. Finhacka dillvipporna och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Inkokt lax: Skala och skär morot i tunna skivor. Klyfta gul lök. Lägg i en kastrull tillsammans med dillstjälkar, vatten, ättiksprit och salt. Koka upp lagen och låt sjuda ca 3 min. Skär laxen i 2 portionsbitar. Lägg ner laxbitarna i den kokande lagen, lägg på ett lock och dra kastrullen från värmen. Låt ligga och dra ca ca 14 min.
- Plocka upp den inkokta laxen och lägg på ett fat. Plocka även upp löken och moroten från laxkoket och lägg ovanpå laxen. Servera med kokt potatis, dillyoghurt och pressgurka.