Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- vatten
Ugnsrostad potatis
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Paprikasallad
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
Kyckling
Minutfilé
330 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt chilikrydda
½ förp
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 580 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Paprikan kan även tärnas och ätas rå i salladen!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min, tills potatisen fått fin färg och är mjuk.
- Paprikasallad: Halvera röd och grön paprika, ta ur kärnhuset. Lägg in all paprika på ugnsplåten med potatisen (se tips!). Tillaga i ca 15 min. Lägg sedan paprikan på skärbrädan och skär i mindre bitar, lägg i en salladsskål.
- Halvera och strimla rödlök. Blanda ner rödlök, olivolja, lite salt, nymald svartpeppar och lite rödvinsvinäger i salladsskålen. Tillsätt ruccola och smulad fetaost vid servering.
- Kyckling: Krydda kycklingminutfilé med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten och rökt chilikrydda, koka upp och sjud ca 6 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd kycklingen några gånger under tillagningen.
- Ringla tomatsåsen från stekpannan över den ugnsrostade potatisen. Servera med kyckling och paprikasallad.