Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Black bean curry med jordnötter, mango och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar

Black bean curry

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Mango
1 st
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Curry
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
½ st
Salt
Chili flakes

Sallad

Nouvelle sallad
½ st
Rädisor
1 förp
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Flingsalt
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Koriander
10 g
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 705 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och tärna mango. Häll av och skölj svarta bönor.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Black bean curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
  4. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  5. Sallad: Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva rädisor tunt. Blanda i en salladsskål med lite vitvinsvinäger, chili flakes, flingsalt och nymald svartpeppar.
  6. Grovhacka koriander och jordnötter. Strö koriander och jordnötter över currygrytan. Servera med nykokt bulgur och sallad!