Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
3.93 (544)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- olja
- grönsaksbuljong
- salt
- vitvinsvinäger
- flingsalt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Mango
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olja
Curry
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Nouvelle sallad
½ st
Rädisor
1 förp
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Flingsalt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Koriander
10 g
Jordnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 703 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och tärna mango. Häll av och skölj svarta bönor.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva rädisor tunt. Blanda i en salladsskål med lite vitvinsvinäger, chili flakes, flingsalt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander och jordnötter. Strö koriander och jordnötter över currygrytan. Servera med nykokt bulgur och sallad!
Smaklig måltid!