25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tacosallad med marinerad tofu, sötpotatis och avokadodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- vitlök
- svartpeppar
Marinerad tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Linas tre kryddor
2 tsk
Olivolja
Salt
1 krm
Sallad
Matvete (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Dressing
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 742 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 101 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Marinerad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 7.
- Rostad sötpotatis: Skala och klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med Linas tre kryddor, salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Sallad: Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Avokadodressing: Kärna- och gröp ur avokado. Lägg i en mixerbunke med pressad limesaft, vatten och pressad vitlök. Mixa slät med en stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Grovhacka tomat. Repa bladen från grönkålen och stimla grovt. Lägg i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och krama grönkålen mjuk med händerna. Blanda ner matvete, rostad sötpotatis och tomat.
- Fördela salladen i 2 djupa skålar. Ringla över dressingen och toppa med marinerad tofu.