Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- ströbröd
- neutral olja
Kaprisrémoulade
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
½ burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
3 msk
Flytande honung
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Frasig torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
ca ¾ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
ca 1 dl
Neutral olja
Tillbehör
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 717 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ont om tid? Skär morötterna i stavar.
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Kaprisrémoulade: Finhacka bananschalottenlök. Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, majonnäs, flytande honung, vitvinsvinäger, curry och salt.
- Skala och grovriv morötter (se tips!).
- Frasig torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll ströbröd i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Låt resten av kaprisen steka med när du vänder på fisken.
- Servera nystekt torsk med kaprisrémoulade, kokt potatis och morötter. Toppa med stekt kapris.