Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- balsamvinäger
- socker
- sambal oelek
Wok
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Coleslawmix
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
½ tsk
Salt
1 krm
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Nudlar
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Broccoli
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 600 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
- Förberedelser: Strimla schalottenlök och dela broccoli i buketter.
- Nudlar: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
- Wok: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, coleslawmix och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med malen ingefära och salt.
- Tillsätt hoisinsås, japansk soja, balsamvinäger, socker, sambal oelek (efter egen smak), avhällda nudlar och broccoli till wokpannan. Blanda väl och låt koka ihop, ca 1 min. Smaka av med lite salt. Servera direkt!