Hoisinwokad nötfärs med äggnudlar och broccoli
15-20
Laktosfri

Hoisinwokad nötfärs med äggnudlar och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • salt
  • balsamvinäger
  • socker
  • sambal oelek

Wok

Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Coleslawmix
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
½ tsk
Salt
1 krm
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Sambal oelek
½ tsk

Nudlar

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Broccoli
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 600 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Strimla schalottenlök och dela broccoli i buketter. 
  3. Nudlar: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna. 
  4. Wok: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, coleslawmix och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med malen ingefära och salt.
  5. Tillsätt hoisinsås, japansk soja, balsamvinäger, socker, sambal oelek (efter egen smak), avhällda nudlar och broccoli till wokpannan. Blanda väl och låt koka ihop, ca 1 min. Smaka av med lite salt. Servera direkt!