Vegetarisk bowl med snabbkimchi, vegetarisk färs och sesamfrön
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk bowl med snabbkimchi, vegetarisk färs och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • vatten
  • neutral olja

Snabbkimchi

Salladskål
300 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk

Gurksallad

Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp

Asiatisk färs

Vatten
1 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Champinjoner
125 g
Neutral olja
Vegetarisk färs
½ förp

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 587 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Snabbkimchi: Strimla salladskål grovt. Lägg i en bunke och tillsätt pressad vitlök, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, malen ingefära och sambal oelek. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
  3. Gurksallad: Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och sesamfrön.
  4. Asiatisk färs: Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
  5. Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och vegetarisk färs ca 6 min. Rör ner sojablandningen i pannan och låt koka ihop ca 1 min.
  6. Lägg jasminris i två skålar. Toppa med asiatisk färs, snabbkimchi och gurksallad.