Vegetarisk carbonara med svamp och soltorkade tomater
15-20
Laktosfri
Vegetariskt

Vegetarisk carbonara med svamp och soltorkade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • pastavatten
  • äggulor

Svampcarbonara

Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Soltorkade tomater
½ burk
Linguine (Vete)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pastavatten
1 dl
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Äggulor (Ägg)
2 st
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 593 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara äggvitorna tills att du ska göra pannkakor, omelett eller maräng. Går bra att frysa in!

  1. Förberedelser: Grovhacka gul lök, champinjoner och soltorkade tomater. Finriv Tanelli hårdost.
  2. Svampcarbonara: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan, till steg 4.
  3. Hetta upp lite olivolja (använd gärna olja från burken med soltorkade tomater) i en rymlig stekpanna och stek lök, svamp och pressad vitlök ca 5 min, tills det fått fin färg. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. Blanda svampfräset med nykokt pasta, det sparade pastavattnet, soltorkade tomater, hälften av den rivna osten och äggulor. 
  5. Grovhacka ruccola. Servera svampcarbonara toppad med ruccola, resten av osten och lite chili flakes.