Coconut beef med nudlar och koriander
15-20
Laktosfri

Coconut beef med nudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • socker
  • vatten

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes

Coconut beef

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Massaman currypasta
½ förp
Salt
1 krm
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 683 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en kastrull till äggnudlarna i punkt 5.
  2. Förberedelser: Skär morot i tunna slantar. Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar.
  3. Coconut beef: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs ca 3 min på hög värme, tills den fått fin färg. Lägg ner paprika, morotsslantar, lök, pressad vitlök och massaman currypasta (efter egen smak), fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Tillsätt salt, socker, japansk soja, coconut cream och vatten. Blanda majsstärkelse med lika delar vatten och blanda ner till grytan. Koka ihop ca 3 min, tills morot mjuknat något. Smaka av med lite salt.
  5. Till servering: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda ner nykokta nudlar i woken med coconut beef. Eller servera nudlarna vid sidan av. Toppa med koriander och chili flakes efter egen smak.