Stekt fläskkotlett med krossad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- flingsalt
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
Krossad potatis
Potatis
450 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Flingsalt
Bakplåtspapper
1 st
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Sallad
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Krossad potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
- Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Krossad potatis: Lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med handen. Pressa över lite citronsaft och ringla över olivolja.
- Blanda riven parmesan, rivet citronskal, torkad timjan, pressad vitlök och lite flingsalt i en skål. Fördela blandningen över potatisen. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
- Fläskkotlett: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Dela tomat i mindre bitar. Servera nystekt fläskkotlett med krossad potatis, mixsallad och tomat.