Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vitlök
- tomatpuré
- socker
- mjölk
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Rostade grönsaker
Palsternacka
300 g
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Torkad rosmarin
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Dijonsås
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 588 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Rostade grönsaker: Skala och klyfta palsternacka och rödlök. Lägg i en smord ugnsform. Tillsätt cocktailtomater och blanda ner torkad rosmarin, olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
- Dijonsås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Pressa ner vitlök och fräs ca 1 min på svag värme utan att löken får färg.
- Rör ner tomatpuré, socker, dijonsenap, mjölk, vispgrädde och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 4 min.
- Häll av och skölj blandade bönor. Vänd ner de rostade grönsakerna och blandade bönor i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja och strö över pannan. Servera rotfruktspanna med nykokt basmatiris och ruccola.