Penne pomodoro med knaprig halloumi
20
Vegetariskt

Penne pomodoro med knaprig halloumi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • tomatpuré
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar

Stekt halloumi

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja

Sallad

Tomat
2 st
Mixsallad
30 g

Till servering

Penne (Vete)
200 g
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 784 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Stekt halloumi: Tärna halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills osten fått fin färg.
  5. Sallad: Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
  6. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt halloumi och blad från bladpersilja. Servera med sallad!