Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- tomatpuré
- vatten
- salt
- svartpeppar
Tomatsås
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Stekt halloumi
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Sallad
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Till servering
Penne (Vete)
200 g
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 784 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
- Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Stekt halloumi: Tärna halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills osten fått fin färg.
- Sallad: Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
- Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt halloumi och blad från bladpersilja. Servera med sallad!