Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ströbröd
- ägg
- vitlök
- sambal oelek
Rostade rotsaker
Småpotatis
450 g
Morot
2 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Chicken nuggets
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Olivolja
2 msk
Gurkdipp
Lime
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sambal oelek
½ krm
Plockgrönsaker
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 627 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotsaker: Klyfta småpotatis och morot. Lägg allt i en smord ugnsform. Ringla på olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Chicken nuggets: Skär minutfilé i ca 4 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Ta fram 3 djupa tallrikar. Häll upp vetemjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek chicken nuggets ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Gurkdipp: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovriv gurka och krama ur vätskan. Lägg gurka och limeskal i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och sambal oelek (kan uteslutas).
- Plockgrönsaker: Dela resten av gurkan i stavar. Klyfta den använda limen. Lägg gurka, rädisor och limeklyftor i skålar.
- Servera chicken nuggets med rostade rotsaker, gurkdipp, grönsaker och limeklyfta.