Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Rödstrimma (Fisk)
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
40 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 745 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna salladen med lite balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Halvera cocktailtomater. Hacka schalottenlök. Skär rödstrimma i mindre bitar, ca 3x3 cm stora.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek rödstrimma, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och chili flakes. Tillsätt cocktailtomaterna och vispgrädde. Sjud på låg värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda avhälld linguine med pastasåsen och hälften av den riven parmesanen.
- Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med resten av parmesanen. Servera med mixsallad (se tips!), ät direkt!