25-35
Vegetariskt
Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- balsamvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Tomat- och paprikapasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Rödlök
1 st
Röd paprika
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Sallad
Tomat
2 st
Röd paprika
½ st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Topping
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 830 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 94 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna mandelspånen i en torr och het stekpanna innan servering. Passa noga så de inte bränner!
- Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka rödlök. Strimla paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
- Tillsätt paprika, krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min, tills paprikan är mjuk. Ta grytan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Skär tomat och paprika i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en skål. Dressa med lite olivolja, balsamvinäger och salt.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och strö på persilja och mandelspån. Servera med sallad.