30
Laktosfri
Vegetariskt
Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Bönröra
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Malen kanel
2 krm
Linas tre kryddor
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ tärning
Salt
Enchiladas
Krossade tomater
1 förp
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Riven ost (Mjölk)
75 g
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Morotssallad
Morötter
150 g
Malen kanel
1 krm
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Häll av och skölj svarta bönor och majs. Tärna gul lök och grön paprika.
- Bönröra: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, majs, grön paprika, malen kanel, Linas tre kryddor och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 3 min. Häll ner vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 2 min. Mosa bönorna lätt med en sked, smaka av med lite salt.
- Enchiladas: Häll krossade tomater i en skål. Blanda med lite salt, honung och vitvinsvinäger. Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela bönröran över bröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll över tomatröran och toppa med riven ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min.
- Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Lägg i en skål. Blanda med malen kanel, lite salt, honung och vitvinsvinäger.
- Servera enchiladas de frijoles med morotssallad.