40
Laktosfri
Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré med risotto, ruccola och parmesan
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- olivolja
Citrongrillad fläskkarré
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Risotto
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar
Ruccolasallad
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 679 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Citrongrillad fläskkarré: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda skal och pressad saft från citronen, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i två skivor. Blanda ner i marinaden och låt marinera minst 10 min.
- Risotto: Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
- Risotto: Finstrimla salladslök och finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta och fräs vitlök och hälften av salladslöken (den vita delen) tillsammans med risottoris. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
- Citrongrillad fläskkarré: Grilla eller stek köttet i en stekpanna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Ruccolasallad: Halvera rädisor. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Risotto: Blanda ner resten av salladslöken och riven parmesan i risotton. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
- Servera citrongrillad fläskkarré med risotto och ruccolasallad.