Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- kikärtsspad
- flingsalt
- olivolja
Orientaliska pannbiffar
Blandfärs
250 g
Rödlök
½ st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
3 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Sesamhummus
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Kikärtsspad
ca 1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Tomatsallad
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ajvar relish
1 förp
Flingsalt
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 702 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Grovriv hälften av rödlöken och hacka resten. Häll av kikärtor, men spara ca 1 msk av spadet.
- Orientaliska pannbiffar: Blanda riven rödlök, ströbröd, vatten, paprikapulver, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Låt stå till punkt 6.
- Sesamhummus: Lägg avhällda kikärtor i en mixerbunke. Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, kikärtsspad, salt och lite nymald svartpeppar. Mix slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med hackad rödlök, ajvar relish, vitvinsvinäger och lite olivolja. Smaka av med lite flingsalt.
- Orientaliska pannbiffar: Forma färsen till 4 små biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera orientaliska pannbiffar med sesamhummus, tomatsallad och bulgur.