Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vitlök
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Köttbullar i tomatsås
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
¾ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Pasta
Pappardelle (Vete)
180 g
Zucchinisallad
Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.
- Köttbullar i tomatsås: Forma salsicciafärsen till ca 8 köttbullar.
- Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan, chili flakes och smulad kycklingbuljong till pannan. Sjud under lock (se tips) ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Ta från värmen och rör ner matyoghurt.
- Pasta: Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
- Zucchinisallad: Hyvla zucchini i långa remsor med en potatisskalare. Tärna det som ej går att hyvla. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Vänd ner pastan i pannan med sås och köttbullar. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Servera italienska salsicciaköttbullar i tomatsås med nykokt pappardelle och zucchinisallad.