Italienska salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med pappardelle
25

Italienska salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med pappardelle

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitlök
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Köttbullar i tomatsås

Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
¾ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Pasta

Pappardelle (Vete)
180 g

Zucchinisallad

Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.

  1. Köttbullar i tomatsås: Forma salsicciafärsen till ca 8 köttbullar. 
  2. Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan, chili flakes och smulad kycklingbuljong till pannan. Sjud under lock (se tips) ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Ta från värmen och rör ner matyoghurt.
  4. Pasta: Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
  5. Zucchinisallad: Hyvla zucchini i långa remsor med en potatisskalare. Tärna det som ej går att hyvla. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Vänd ner pastan i pannan med sås och köttbullar. Smaka eventuellt av med lite salt.
  7. Servera italienska salsicciaköttbullar i tomatsås med nykokt pappardelle och zucchinisallad.